Kertészet minden mennyiségben

Írta: on 2018. 04. 09

Ezen a héten a 90.9 Jazzy Rádió ismeretterjesztő és nyereményjáték csatornává változik át, mivel Kertészeti Napokat tartunk, amely több részből tevődik össze.

Nálunk mindennap lehet nyerni a Happy Hours című műsorban, ahol, ha elhangzott a nap kérdése és a három válasz lehetőség, akkor nem kell mást tenni, mint elküldeni a helyes választ a jatek@jazzy.hu címre és már is lehetősége nyílik arra, hogy megnyerjen tőlünk egy 10.000 Ft értékű utalványt, az Oázis Kertészeti kft. jóvoltából.

A játék mellett a Happy Hours műsorvezetője napi érdekességekkel látja el hallgatótáborát növényi rekordok, növényi „legek” témakörben, mint például:

A világ legnagyobb broméliájaként tarják számon az Andok Királynőjeként emlegetett növényt. Először 1830-ban tett róla említést egy francia tudós. A növény érdekessége, hogy 10 méter magasra is megnőhet, melyből virágzata majd 3 méter, s csaknem 3000 virágot és 6 millió magot teremmel. Növekedési ciklusa pedig akár 150 év is lehet. Érdekesség, hogy a virágát nem rovarok, hanem a virágai között élő kolibrik porozzák be.

Továbbá egy, a kertészethez kapcsolódó interjúval is készülünk, amiben Boross Dávid, az Oázis Kertészeti kft. ügyvezetője avat be minket érdekességekbe.

Velünk úgy nyerhet, hogy közben tanul is.


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió

Current track
TITLE
ARTIST

Most hallható:
Jazzy Lexikon
Köszönjük az értékelést!