Így válassz italt a Jazzy Gourmet Szilveszteren!

Írta: on 2018. 12. 10

Oké megvan a jegyed a Jazzy Gourmet Szilveszterre. Megvan? Látod a jobbnál jobb ételeket és az italkínálatot is, de nem tudod, hogy mit válassz? Profi tippeket adunk, hogy pontosan tudd a fenséges ételekhez milyen italt fogyassz! Így biztosan nem lőhetsz mellé!

Előételek

Welcome drinknek és a különféle előételek, saláták kísérőjének is jó választás lehet egy kis pohár buborékos ital. Itt ki-ki saját maga ízlésének, előételének függvényében tudja kiválasztani a számára megfelelőt. A prosecco a legkönnyedebb választás, üdít, frissít minden évszakban, napszakban. Válasszuk egyszerűbb, nem túl komplikáltan elkészült ételek mellé. A pezsgők, különösen a Champagne-ok az ünnep italai, őket csak tartalmasabb előételek mellé fogyaszd.

  • Füstölt- és pácolt lazac tejszínes tormával és kapros mustármártással – prosecco
  • Pácolt grillezett zöldségek fokhagymával, kakukkfűvel és friss kecskesajttal- Chapel Hill, Domaine Vacheron, Sancerre Blanc
  • Tengergyümölcsei terrine pácolt cikóriával- Sauska Tokaj Extra Brut
  • Diós-gombás őzpástétom tőzegáfonya dzsemmel –rozé
  • Paradicsom-mozzarella friss bazsalikommal –rozé
  • Európai sajtválaszték zöldfűszeres sajtkrémmel és körözöttel – champagne
  • Cézár saláta –prosecco
  • Görög saláta kecskesajttal- Chapel Hill
  • Bécsi rukkolás burgonyasaláta- champagne
  • Thai rizstészta saláta csirkehússal- champagne
  • Mesclun saláta, olívaolaj, balzsamecet, francia dresszing,- prosecco
  • Fokhagymás krutonok, reszelt parmezán, vörösretek, mozzarella kockák, friss paradicsom, frissuborka, vegyes paprika, szeletelt zellerszár, dió- ehhez leginkább ásványvíz
  • PRO TIPP: 

    Brebis Blanc de Blancs, Méthode Traditonnelle pezsgő

    Brebis Rosé, Méthode Traditionnelle pezsgő

    Brebis Brut Nature, Méthode Traditionnelle nyerspezsgő

Levesek

Mivel hazánkon kívül kevés helyen alakult ki kultúrája a levesnek, ezért talán nem meglepő, hogy az étel-ital párosításokban sem fordítanak erre túl sok energiát. A levesként kínált két fogáshoz válasszunk könnyed, frissítő pezsgőt, vagy egy szép savas rizlinget. Ha valaki pedig teljes egészében kihagyja a bort a levesek mellől, nem követ el vele hibát.

  • Tengergyümölcsei- kukorica krémleves bacon-nel- Sauska Tokaj Extra Brut
  • Újházy tyúkhúsleves – Légli riesling

Főételek

A főételek esetén válasszunk bátran az étellel leginkább harmonizáló vörösbort. Léteznek klasszikus párosítások, melyekkel soha nem tudunk mellélőni, bárhogy is fordul a világ kereke, az éppen aktuális trend. Ilyen a lazac/rozé páros, a gombás ételekkel párosított, amerikai szemléletű, pontos, precíz munkával, nagy odafigyeléssel készített Pinot Noir. A steakek minden esetben a borok királyát követelik maguk mellé, ha nincs Cabernet Sauvignon fajtaborként, válasszunk mellé olyan cuvee-t, mely ezt a fajtát tartalmazza. Azonban nem csak vörösbort lehet inni tartalmas fogások mellé, egy hordós, testes fehérbor is remek kísérője lehet a főételünknek. A krémes, tojásos, szárnyasokból, elsősorban csirkéből készített ételek társa lehet egy krémes, battonage technológiával készített vajas, selymes chardonnay. Az N.A.G. Borművek Bortársaságnak kiváló borai is tökéletesek, azonban ehhez a csirkés fogáshoz Kovács Nimród chardonnay-ját ajánljuk.

  • Sült lazac Kulebjak vöröskaviár szósszal- rozé, Bolyki Indián Nyár
  • Flap steak mustármártással, gyökeres zöldségekkel és szalvétagombóccal- Chateau la fleur des pins, Vylyan M. Cuvee
  • Serpenyőben sült csirke brokkolival, kesudióval és szezámos tojásos sült rizzsel- N.A.G., Kovács Nimród Chardonnay
  • Zöldfűszer kéregben sült sertéskaraj lecsón, kapros túrós rétessel- Szeleshát C. Franc, Kovács Nimród Blues
  • Gombás ravioli- Kovács Nimród Pinot Noir

Desszert

Étkezéseink lezárásaként előszeretettel fogyasztunk desszertet. Némely desszert nem követeli magának feltétlenül a bor párost. Ha mégis, akkor többnyire édes bort válasszunk, törekedjünk arra, hogy a bor édessége ne kerekedjen felül az étel édességén, ne nyomja el azt. Léteznek azonban olyan fajtából és odafigyeléssel készített száraz vörösek, melyek remek kísérői lesznek édes desszertünknek. Aki pedig nem édesszájú, annak remek választás egy kis pohárka természetes édes bor desszert helyett, vagy esetleg egy pohárka szobahőmérsékletű konyak. Ha a desszert mellé töményet választunk, akkor ne az ételhez, hanem annak elfogyasztása után, apró kis kortyokban fogyasszuk italunk.

  • Mousse választék gyümölcs feltétekkel – Figula Merlot
  • Csokoládé mousse vaníliaszósszal- Figula Merlot
  • Francia sütemény kínálat- Sauska Tokaj Late Harvest
  • Tiramisu- Remy Martin VSOP
  • Somlói galuska rumos csokiszósszal- Chateau Pomes Pebere
  • Madártej- Sauska Tokaj Late Harvest
  • Csoki szökőkút szeletelt gyümölcsökkel és eperrel

Éjfél után

Az éjféli koccintás után az Új Év első étkezése hagyományaink szerint a lencsés, káposztás, húsos fogások. Ezek kísérői általában vörösborok szoktak lenni. A nehéz ételeket, különösen éjfél után, egy-két pohár tartalmas vörösbor segíti megemészteni. Válasszunk a kínálatból tehát ilyet, nyúljunk bátran a Cabernet fajtákhoz, Bikavérhez, esetleg a kékfrankoshoz.

  • Lencsesaláta füstölt pulykamellel és dióval- Kovács Nimród Blues
  • Lencseraguleves füstölt sertéstarjával- Szeleshát Cabernet Franc
  • Székelykáposzta sertéshússal és házi kolbásszal- Vylyan M. Cuvee, Chateau La fleur des pins

Jegyek:

Jegyét megveheti szombatonként a helyszínen is, várjuk 12-16 óráig a Kempinski Hotel recepcióján!

Grand Room (bálterem):

https://www.jegy.hu/program/jazzy-gourmet-szilveszter-2018-grand-room-balterem-98521

A bálteremben (Grand Room) VIP italcsomaggal, bőséges, ínycsiklandó svédasztalos vacsorával, valamint éjféli büfével jegyek 49.900 Ft-ért kaphatók, de lehetőség van italcsomag nélküli, csak vacsoramenüs jegyek vásárlására is 39.900 Ft-os áron.

Az asztaljegyek 10%-os kedvezménnyel vásárolhatók.

Lounge Sarok:

https://www.jegy.hu/program/jazzy-gourmet-szilveszter-2018-lounge-sarok-100119

Amennyiben csendesebb hangulatra vágyik, az Ön helye a Lounge Sarok, amely bár elszeparált, ugyanakkor közeli lehetőséget is nyújt ahhoz, hogy a Grand Room-ban lévő partihoz bármikor csatlakozhasson. A hatalmas ablakoknak köszönhetően, közvetlen ráláthat a Deák Ferenc utca ünnepi, szilveszteri forgatagára.

A Lounge Sarok asztalainál is élvezheti az ötcsillagos gasztronómiai kényeztetést, így a korlátlan étel és italkínálatot,  valamint büfévacsorát, mindösszesen 39.900 Ft-ért, jegyeket itt tud vásárolni.

Kapcsolódó cikkek:

Vegye meg szilveszteri jegyét a helyszínen!

Jazzy Gourmet Szilveszter Idén is! 

Szilveszteri GYIK

Vedd meg és spórolj!

A mesterszakács ajánlásával: Jazzy Gourmet Szilveszter

Kép: Pexels/bruce mars/Oleg Magni, Unsplash/Tamara Menzi/Kelsey Knight/Amy Shamblen, Freepik/Freeze


90.9 Jazzy

Jazzy Rádió

Current track
TITLE
ARTIST

Most hallható:
Macy Gray - I Try
Hogy tetszik?
Ismeri a dalt?  
Igen
  |  
Nem
Az Ön neme?  
  |  
Férfi
Köszönjük az értékelést!