Így mutasd meg a kutyádnak, hogy szereted!

Írta: on 2019. 04. 01

Arról már sokszor sokat olvashattunk, hogy kutyánk hogyan mutatja ki, ha szeret minket, ám most azt vesszük sorra, hogy mi mit tehetünk azért, hogy a kis kedvencünk érezze a törődést és a szeretetet.

Mondd neki, hogy szereted!

Tudatni a kedveseddel, hogy szereted egy fontos része a kapcsolatotoknak. Hasonló módon, a kutyusoknak is kimutathatjuk az szeretetünk ilyen módon. Csak figyelj arra, hogy hogyan mondod a kedves dolgokat neki, ugyanis a magasabb beszédet szeretetnek érzékelik.

“A ritmus és a hangsúly a lényeg, nem a konkrét szavak” mondta Russel Hartsein.

Bújj vele össze!

A kutyával való összebújás nem csak téged tölt el örömmel, de ők is értékelik a fizikai kapcsolatot veled.

“Az összebújás a kutyáknak olyan mint nekünk a kézfogás vagy ölelkezés” jelentette ki Jodi Andersen kutyaszakértő. “A falkában élő állatok is a lehető legközelebb vannak egymáshoz, és ehhez nincs is jobb mód, mint az egymáshoz bújás.”

Tiszteld a határait!

Lehet hogy spirituális szinten is érzed a kapcsolatot a kutyáddal, viszont ők nem emberek. Ez azt jelenti, hogy lehet, hogy nem úgy reagálnak a szerető szándékodra ahogy azt te elvárod.

“Legtöbbször az a probléma kutyákkal dolgozó emberekkel, hogy emberként viselkednek velük, nem ismerik és nem tisztelik határaikat.” – fogalmazta meg Thomas Thomas a Motley Zoo ügyvezető igazgatója.

Lehet hogy a szereteted egy nagy öleléssel akarod kimutatni, de figyelj arra, hogy a kutyus is szeretne ölelést kapni-e épp akkor.

Menj vele hosszú sétákra!

Ugyan sok kutya szereti ha szeretgetik, a hosszú séták alatt kialakított kapcsolatokra vágyó ebek sokkal gyakoribbak, szóval készülj fel rá, hogy elvidd a hegyekbe vagy éppen a Margitszigetre. Értékelni fogja. A kutyák természetesen szeretik a rutint és a rendszerességet, de jobb felváltva játszani és sokat mozogni vele, hogy jól érezze magát. 

Kép: Unsplash/Felipe Bustillo


Olvasás folytatása

90.9 Jazzy

Jazzy Rádió

Current track
TITLE
ARTIST

Most hallható:
Breakbot / Ruckazoid - Another You
Hogy tetszik?
Ismeri a dalt?  
Igen
  |  
Nem
Az Ön neme?  
  |  
Férfi
Köszönjük az értékelést!