Egy csipet Tarantino?

Írta: on 2018. 03. 14

Az utóbbi néhány évben a főzős videók olyan fejlődésen mentek keresztül, hogy csak pislogunk. Míg korábban akár egy órán keresztül néztük végig, hogyan kerül a karamellizált hab a madártej tetejére, úgy ma már inkább a rövid videókat részesítjük előnyben. David Ma életművész és filmrendező, azonban úgy gondolta, hogy egy főzős videó is lehet önmagában egy művészeti alkotás.

Késünk éle olyan, mint egy kard!

Tarantinót a spagetti és húsgolyó ihlette meg, amolyan Kill Bill formájában. Fröcsög a paradicsom, kettétörik a spagetti és repkednek a kések pont úgy, mint a bosszútól szomjas filmben. Állítólag a bosszú jéghidegen tálalva a legjobb, mi mégis inkább forrón kérnénk a húsgolyókat. Hogy pontosan mennyi paradicsomlére volt szükség a rövidfilm elkészítéséhez, azt nem tudjuk, mindenesetre a Kill Bill-ben a nagy mészárlós jelenethez több mint 400 liter művért használtak fel. A zeneválasztás pedig legalább olyan kitűnő, mint Johnny Cashtől a Satisfied Mind.

Robban a liszteszsák

Az akciófilmek szerelmesei szinte biztos, hogy még ma este nekilátnak egy finom waffel elkészítésének, ha megnézik a Michael Bay rendezésében készült egy perces filmet. Láthatjuk, hogy a főzés nem csak kreatív, hanem kifejezetten izgalmas dolog.

Egy kis édesre vágyunk?

Akkor nem fogunk csalódni, a Grand Budapest Hotel rendezője, Wes Anderson stílusában sem. A kameramozgás, a „habos” stílus és még a zene is tökéletesen illik a rövidfilmhez. Minek használnánk a gáztűzhelyt, ha van illatos rózsaszín mécsesünk, nem igaz?

A legművészibb palacsinta

Ebben a videóban még a tojással való zsonglőrködés is maga a tökéletes művészet. Ne kapkodjunk, miközben repül a palacsinta, inkább kövessük a háttérben szóló zene ritmusát. Alfonso Cuarón, a Gravitáció rendezője biztosít minket arról, hogy a palacsintasütés legalább annyira fontos tevékenység, mint megrendezni az idei év Oscar-díjas filmjét.

Kép: Unsplash/Toa Heftiba


Olvasás folytatása

90.9 Jazzy

Jazzy Rádió

Current track
TITLE
ARTIST

Most hallható:
Gondi Helen - Revolution
Hogy tetszik?
Ismeri a dalt?  
Igen
  |  
Nem
Az Ön neme?  
  |  
Férfi
Köszönjük az értékelést!