5 dolog, amivel senkinek sem tartozol magyarázattal

Írta: on 2019. 03. 12

Hányszor érezzük egy nap, hogy valamit meg kell tennünk? Hogy nem érezzük jól magunkat egy társaságban, egy barátságban, de meg akartuk győzni a körülöttünk levőket a mi vélt igazunkról. Önbecsapás helyett adjunk magunknak annyi szabadságot, hogy ne kelljen magyarázkodnunk érzések miatt.

Ha bizonyos dolgok miatt magyarázkodunk egy másik embernek, megadjuk neki a hatalmat felettünk. Ráadásul az értelmetlen magyarázkodás által rengeteg energiát pazarolunk el, és „elhallgattatjuk” saját belső énünket. Íme 5 dolog, amit senkinek sem kell megmagyarázni.

Hit

A hited a legbensőbb és legszemélyesebb dolgod. Természetesen lehet róla beszélni, de senkinek nem kell megmagyarázni, hogy te éppen miért abban a dologban, istenben hiszel, ami segít, vezet az utadon.

Szerelem

Nem kell megmagyaráznod, hogy miért szerettél bele egy adott emberbe. Szívügyekben nincsenek racionális magyarázatok és ha te „Montague-ként” egy „Capulet-et” szeretsz az a te legbensőbb ügyed. Az ítélkezést úgysem lehet megúszni, de a magyarázkodás már nem a te dolgod.

Sose magyarázkodj – a barátaidnak nincs rá szükségük, az ellenségeid meg úgysem hisznek neked. – Elbert Hubbard

Bocsánat

Ha valaki rád akarja erőltetni azt, hogy kérj valakitől bocsánatot, amit te nem érzel igazságosnak, sőt nem sajnálod és újra meghoznád ugyanazt a döntés, akkor nem kell bocsánatot kérned.

via GIPHY

 

Pénzügyi befektetések

A saját pénzedet abba fekteted be, amibe jónak látod. Ha ez legó, arany, kötvény, lakás, bakelit vagy bármi más, akkor nem tartozol elszámolással mások felé.

Megjelenés

Az öltözködésünkkel ugyanúgy kommunikálunk, mint a szavainkkal, gesztusainkkal, azonban hajunk színét, szakállunk fazonját, cipőnk, táskánk stílusát nem kell megmagyarázni.

+1 Bókok

Nem kell hamis bókokat osztogatnunk azért, hogy valaki a társaságunkban jobban érezze magát.

Végezetül ne feledkezzünk meg arról, hogy amit mások gondolnak rólunk, az nem a mi dolgunk, és emlékezzünk arra is, hogy mi pont úgy vagyunk elegek, ahogy vagyunk. Nincs mit bizonyítanunk. Ha legközelebb belső késztetést érzünk, hogy igazoljunk valamit, akkor ne feledjük: csak azt tudjuk irányítani, amit gondolunk és érzünk.

Képek: Unsplash/Isaiah Rustad


Olvasás folytatása

90.9 Jazzy

Jazzy Rádió

Current track
TITLE
ARTIST

Most hallható:
KC and the Sunshine Band - Give It Up
Hogy tetszik?
Ismeri a dalt?  
Igen
  |  
Nem
Az Ön neme?  
  |  
Férfi
Köszönjük az értékelést!